Pec na dřevo MEDIUM PROFI 1 + obsahuje set 17-ti vysoce kvalitních žárobetonových tvarovek vyrobených speciálně pro pečení s topením na dřevo pro profesionální použití. Materiál disponuje vyšší žáruvzdorností, lépe odolává tepelným šokům, je mechanicky pevnější a otěruvzdornější. Při pečení dosahuje výborných vlastností. Jeho objemová hmotnost je laděna tak, aby pec brzy pekla a přesto dokázala naakumulovat teplo potřebné k dlouhému pečení.
V této peci na pizzu můžete kdykoli skrze vstupní tunel bez poškození stavby vyměnit dno pece. Při častém profesionálním využívání dno trpí daleko více. Investovat do této verze se rozhodně vyplatí a doporučujeme ho zákazníkovi, který pec bude pravidelně a frekventovaně využívat.
Svou velikostí je MEDIUM PROFI 1 + vhodná pro restaurační a rekreační zařízení, nebo jiná komerční využití s menší kapacitou. V peci upečete naráz 3 pizzy najednou.
Tento set je pro individuální stavbu dle návrhu zákazníka. Izolaci, povrchovou úpravu a další příslušenství je na jeho vlastním uvážení.
Samozřejmostí je atest Státního zdravotního ústavu o nezávadnosti tohoto materiálu. Je vhodný pro přímý styk s potravinami.
MEDIUM PROFI 1 + obsahuje:
§ 11x tvarovky tvořící dno
§ 5x tvarovky tvořící pečící kopuli
§ 1x tvarovku tvořící tunel do pece
Technické parametry:
§ délka 1 190 mm, výška 440 mm, šířka 1 000 mm
§ vnitřní pečící průměr pece 880 mm
§ průměr kouřovodu 150 mm
§ váha 309 kg
Doba roztápění a akumulace je závislá na mnoha faktorech:
§ klimatické podmínky v místě stavby (exteriér / interiér / roční období)
§ kvalita, vlhkost a rozměr dřeva
§ provedení izolačního pláště kopule a dna pece na pizzu
§ velikost komína
§ teplota na kterou potřebujete pec roztopit (dle zvoleného pokrmu)
Díky těmto důvodům doslova není možné garantovat dobu roztopení. V případě, že nedodržíte konkrétní technologický postup stavby a volíte individuální postupy, nebudeme vám uvádět zavádějící informace.
Nemusíte se obávat špatných výsledků. Zvolený materiál má ty nejlepší vlastnosti pro dané použití. Pokud bude potřebovat radu, obraťte se na naše technické oddělení.